top of page
תמונת הסופר/תShiri

למה אתה מתנהג ככה? (חלק א)

רונן (שם בדוי) היה תלמיד בכיתה ד' רגילה בבית ספר במרכז הארץ.

המחנכת שלו דיווחה שהוא מפריע בשיעורים, מפטפט, קם מהמקום, מסתובב, לוקח חפצים של תלמידים ללא רשות, שובר אותם ותולש קישוטים מהקיר.

"מה עושים? איך אני מתמודדת עם ההתנהגות שלו?

אני לא מצליחה ללמד ככה, אני כל הזמן מעירה לו וזה לא עוזר. ניסיתי כבר הרבה דברים וגם טבלה וכלום לא השתנה"

איך אפשר לעזור לרונן ולמחנכת לפי הגישה ההתנהגותית?

הסבר קצר (בכל זאת לומדים את זה 3 שנים) מה זה ניתוח התנהגות:

ניתוח התנהגות יישומי הוא תחום מדעי שחוקר את השפעות הסביבה על התנהגות האדם. תחום זה פועל לשיפור איכות חייהם של המטופלים ובני משפחתם. גישה זו יעילה ביותר בטיפול בקשיי התנהגות ותפקוד על רקע סביבתי, נוירולוגי והתפתחותי.

מנתח התנהגות אוסף נתונים באמצעות ראיון עם המורה, הורה, תלמיד ותצפיות (משך זמן ההתנהגות, מספר הפעמים שההתנהגות חוזרת) מטרתן לאתר את הקשר בין ההתנהגות לסביבה. (נסיבות – התנהגות -תוצאה) לאחר מכן הוא מציג אותם באמצעות גרפים ובונה תוכנית התערבות להגברה או הפחתה של התנהגות וגם לרכישה של התנהגות חדשה. במהלך התוכנית ממשיכים לאסוף נתונים כדי לעקוב אחרי השינוי.

דוגמה – תלמיד מדבר ללא רשות.

באמצעות ניתוח תפקודי מזהים את התנאים הגורמים להתנהגות (נסיבות - מורה מסבירה) והגורמים המשמרים את ההתנהגות (תוצאה – מורה נוזפת)

שינוי יזום של הנסיבות (קיצור משך ההסבר) ושל התוצאות (התעלמות מההתנהגות של דיבור ללא רשות וחיזוק חיובי בכל פעם שהתלמיד מדבר ברשות) יכול להשפיע על ההתנהגות.

בהדרכת הורים אני מקנה להורים כלים לאסוף נתונים על ההתנהגות של הילד בבית, כדי לאתר את המצבים בהם מתרחשת התנהגות לא נאותה ולזהות מה התגובה של ההורים/הסביבה להתנהגות.






23 צפיות0 תגובות

Comentários


bottom of page